sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kiitos, ei mainoksia!


Ei mainoksia kielto tehoton kun sanomalehden välissä saapuvat mainokset täyttävät roskalaatikon! Postasin pari viikkoa sitten paikallislehden näppituntumapalstalle. Tietenkään sitä ei julkaistu, ei edes netissä jossa paperilehteen kelpaamattomat näppikset useimmiten julkaistaan. Itselläni kyseistä kieltoa ei oven pielessä ole, koska samalla ilmaisjakelulehtikin saattaisi  jäädä tulematta. Jää se tosin joskus muutenkin, kun jakaja on joko turhautunut rimputtamaan alaoven summereita tai sanoutunut tehtävästään irti eikä uutta ole hetimiten löydetty tilalle. Vai poistaako aamuöisin työskentelevä paikallislehden jakaja irtomainokset lehden välistä sellaisilta, joiden postilaatikon tai luukun vieressä kyseinen kielto komeilee? Enpä usko niin tapahtuvan, vaan joskus jopa 16 sivun paksuinen mainosnivaska ujutetaan lehden välissä jokaiselle tilaajalle. 

Aikana jolloin firma kuin firma ehdottaa paperilaskujen muuttamista sähköisiksi, tämänkaltainen paperijäte vain lisääntyy. Ja taloyhtiöiden roskalaatikot pullistelevat paperin paljoutta, jätteenkuljetusmaksut nousevat ja kukapa muu ne maksaa kuin talojen asukkaat! Samalla lehden sivuille painetut mainokset ovat myös lisääntyneet. Vai sekö onkin tarkoitus että tulevaisuudessa mainokset vievät yhä enemmän asiasisällöiltä tilaa ja perinteinen sanomalehtikin on muuttumassa "Postinen" julkaisun kaltaiseksi turhakkeeksi?

Mutta varmasti on heitäkin, joiden mielestä mainostulva on vain iloinen asia. Jos itsekin olisin hankkimassa uutta hellaa tai jääkaappipakastin yhdistelmää, pesukonetta, imuria, älypuhelinta, läppäriä, tablettia tai jotain muuta härpäkettä, sen sijaan että tuhahdellen heittäisin mainokset suoraa päätä roskiin, saattaisin tutkia ne hyvinkin tarkkaan ja tehdä jopa löytöjä. Ja jos mainoksessa olisi vielä ilmoitettu, missä kyseinen liike sijaitsee, saattaisin lähteä paikan päälle tuotetta tutkimaan. Kaupungissa jossa katuja ja taloja puretaan ja uusia rakennetaan tiuhaan tahtiin, liikkeiden kulloistakin sijaintia voi nimittäin useimmiten vain arvailla. Läheskään kaikissa mainoksissa ei kuitenkaan katuosoitetta ole, vaan ilmoittaja ilmeisesti ajattelee että kato vittu googlesta! 

Ainoa keino estää lehden välissä saapuva mainosten tulva on siis lopettaa lehden tilaaminen, mikä saattaa lähiaikoina olla edessä muutenkin, on se vaan sen verran hinnakas julkaisu. Mutta ehkä ensi kerralla iloisempia asioita, varsinkin kun eilispäivän Eltsussa kerrottiin pessimististen ajatusten lisäävän sydänkuolleisuuden riskiä.

2 kommenttia:

  1. Ilmaisjakelujen(eli paikallislehtien) myötä tulee kyllä mainoksia ja ellei tule lehtiä, tulee silti nippu mainoksia, ainakin tänne maaseudulle. Osa mainoksista menee heti suoraan edes vilkaisematta paperikeräykseen tai polttoon, osaa katson monesti mielenkiinnolla, vaikka enemmän kyllä virtuaalisesti haen jotakin kaappia, kodinkonetta jne. Mainoksilla on silti puolensa, niistä näkee hintatason jne. Mukavaa mainoksetonta joulun alusaikaa Petriinalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka pahoin pelkään että mainosten tulva vain päivä päivältä lisääntyy! Yritän sopeutua tilanteeseen kun en muutakaan voi. Tunnelmallista joulun odotusta Sinulle myös!

      Poista