tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kylmää kyytiä


Kylmää kyytiä arveli oppositiopuolueen puheenjohtaja olevan tulossa köyhälle kansalle. Miksei myös rikkaille? "Ei rikkailta voi leikata", pääministeri totesi. Rikkaat kun eivät saa eivätkä tarvitse samoja etuuksia kuin tavallinen kansa, jolta nyt aiotaan niistä roppakaupalla leikata. Pääministerin idea, että rikkaat osallistuisivat Suomi nousuun talkoisiin vapaaehtoisesti alentamalla palkkojaan, ylimitoitettuja eläkkeitään, osinko- ym. tulojaan, sai matemaatikot oitis laatimaan laskutoimituksia, joiden mukaan korkeiden tulojen   alentamisella saattaisikin olla valtion talouteen vain entistä kurjistavampi vaikutus! Eräät korkeasti palkatut kirkon palvelijat ilmoittivatkin osallistuvansa talkoisiin ainoastaan verotuksen kautta, mikä sai välittömästi hyväksyvää hyminää en nyt enää muista, keneltä. Mutta heidän tarkoittamallaan verojen korotuksella saattaisi olla seurauksena, että ökyrikkaat  siirtäisivät talonsa, tehtaansa ja kaikki kalliit pelinsä halvemman verotuksen maihin, joten ainoiksi Suomi nousuun talkoiden osallistujiksi näyttävät todellakin jäävän kaikkein pienituloisimmat kansalaiset. Eikä siinä taida paljonkaan lohduttaa vanha sanonta: "Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostaankaan." - Näppärää, sanoisi Nelli. Edesmennyt unkarilainen ystävättäreni.

Pitäisikö siis jättää leikkeleet leivän päältä, luopua saunaoluesta ja juhannussiideristä, lopettaa lehden tilaus, bussimatkat torille ja takaisin, jättää uusi teepaita ostamatta, leikata itse  tukkansa, lopettaa huulipunan ja aurinkopuuterin käyttö, silkkaa kaunista turhuuttahan ne ovat tähän astikin olleet! Lakata lakkaamasta varpaankynsiään? Sitä, minkä verran kyseiset luopumiset kohentaisivat omaa talouttani ja mikä  vaikutus em. valinnoilla laajemmin toteutettuna olisi työllisyyteen, en jaksa suven suurimman juhlan kynnyksellä pohdiskella. Kuten en sitäkään, miten kylmää kyytiä on - tai ei ole - tulossa maailmanpolitiikassa. 

Paras vain elää päivä kerrallaan, katsella kaunista luontoa kun ei meikäläisestä ole barrikadeillekaan mieltään osoittamaan, kuunnella uutisia puolella korvalla ja uppoutua täysillä naapurimaan prinssin häähumuun ja kotimaisten tangomarkkinoiden karsintoihin. Mahtaako uusi tummaääninen tangokuningas tulla Nastolan Villähteeltä ja kuningatar viime vuoden perintöprinsessasta? Kylmää kyytiä tai ainakin raikkaan viileää säätä on luvassa juhannukseksikin, olkoonkin että juhannusviikkoni lämpimin uutinen kilahti tänään kännykkääni, mutta siitä ei nyt tällä kertaa enempää. Pitäisikö aattona, sateessa tai sateen lomassa poimia pientareelta seitsemän erilaista kukkaa tyynyn alle? Laittaa ne muovipussiin etteivät tahri tyynyliinaa. Kaivosta ei kannata mahdollisen tulevan sulhon kuvaa katsoa ettei käy kuten entiselle emännälle, joka kauhukseen näki siellä pohjavedessä oman ukkonsa naaman!

Huurteisen hyvää juhannusta kaikille!  

5 kommenttia:

 1. Hello, Petriina. voi leikata läheskään yhtäpaljon kuin kaikkein pien
  Mukava ja asiallinen, nätisti laadittu kertomus tosi aiheista.
  Eihän parempiosaisilta voi leikata läheskään yhtäpaljon kuin kaikkein pienempi osaisilta. Eiväthän nämä edes "harrasta", taihi osallistu mihinkään tärkeisiin tapahtumiin.

  Niiden elianajan odotuskin on huono, ja hyvin harva näistä on saanut edes mitään koulutusta, seikka joka antaa (tseoikeutetusti) näille hyvin koulutetuille paljon menestystä, sporttisuutta, älykkyyttä ja vaikuttavuutta.

  Tällä hetkellä maksan 32% tuloistani verottajalle, ensivuonna vielä enemmän. Lisäksi ensivuonna supistuu pienituloisilta, asumistuki ja muut etuudet, jotka siis koskevat myös nuoria lapsiperheitä.

  Toistaiseksi aion kuitenkin hakea putelin brändyä ja punaviiniä itselleni.
  Mitä varpaiden lakkaamiseen tulee, niin koita sinnitellä. Kylläse paljas jalkaterä, jossa on sandaali ja kokonaisuuteen sopiva ynsilakan väri, on niitä kesäajan piristyksiä, etenkin meikäläiselle joka ei paljoa tarvitte.

  Toisaalta olen kuullut huhuja että jalat palelevat näin viileänä kesänä sandaaleissa, mutta kun on kesä, silloin on myös jalkine seongin mukaan.

  Edellään päivä kerrallaan ja nautitaan kesästä, joka ja juuri tämän kaltainen
  kesä on sopiva meikäläiselle, joka ei tykkää auringon paahteesta, eikä kuumuudesta.

  Hyvää Juhannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta, Max! Ei sää salli sandaaleita, joten kynsilakkaakin säästyy. Ja kun vesisateen sanotaan olevan parasta ihonhoitoa, säästöä syntyy hoitotuotteissakin. Tarinan lopussa kertomani kaivojuttu on vanha vitsi, jonka sisältöä en tarkalleen muista, joten siihen miksi emäntä kauhistui kaivon pohjalla näkemäänsä oman siippansa kuvaa, voi olla monia. Tunnelmallista juhannusjuhlaa!

   Poista
  2. Siis syitä siihen miksi kauhistui voi olla monia...

   Poista
 2. Minä voisin kyllä lähteä barrikaadeille ja heti, oli tässä niin asiaa taas ja oikeasti! Olen revitellyt ko. aihetta kommentoimalla erästä blogia, jossa saan luvan perästä trollata. Jotenkin en ymmärrä näitä jatkuvia leikkauksia ja veron kiskontaa joka asiasta, eikä valtion velka näin korjaannu, vaan oikealla korkopolitiikalla ja sillä, ettei makseta tyhmistä asioista kuten esimerkiksi ilmasta miljoonia, mitä sitäkin on harrastettu, myös yritysten tappovauhti Suomessa tulee jatkumaan ja sen vuoksi työttömyys lisääntyy myös nuorien ja hyvin koulutettujenkin keskuudessa. Osaksi siihen vaikuttaa lumipalloefekti mikä lähti ehkä Nokiasta tai jo aiemmin vakavaraisten yritysten pelätessä normaaleja riskinottoja mitkä kuuluvat aina businessmaailmaan, se lietsoi turhaa varovaisuutta ihmisiin ja pelkoa mikä edelleen vähensi rahan käyttöä jne. Myös Venäjän ostovoima väheni Suomesta ja boikotin takia myös vienti sinne tyrehtyi, mikä on hyvin katastrofaalista ainakin maataloudelle. Sodalle emme mitään mahda, eivätkä entiset hyvät ajat eivät enää palaa, mutta ei kai meillä nyt niin kovin huonosti mene, koska ruokaakin on vara laittaa roskiin määrättömästi joka ainoa päivä. Kaunista ja hyvää kesää Petriinalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattava kuvaus siitä, miten maa tällä hetkellä makaa, kiitos!
   Hyvää kesää Sinulle myös! Täällä on ollut jos oikein muistan, kokonaista 2 aurinkoista, lämmintä kesäpäivää, toinen niistä oli eilen.

   Poista