tiistai 23. syyskuuta 2014

Haasteellista


Uudet silmälasit. Isot kuin terassin ikkunat. Kehyksiä valitessa on vaikea hahmottaa, miltä ne lasitettuina näyttävät, mutta näillä mennään. Tosin tänä päivänä mikään ei ole vaikeaa, ongelmallista tai hankalaa, vaan haasteellista tai haastavaa. Kuten tämä blogiin kirjoittaminenkin. Googlettaessani kuvia kaihileikkauksesta huomasin siellä leikkausoperaation eri vaiheita, leikkaussaleja, välineitä ja lääkäreitä esittelevien kuvien joukossa piirtämäni punaisen ruusun! Sitä klikkaamalla aukesi blogijuttuni, jossa olin kertonut kokemuksia kaihileikkauksesta, liittänyt tekstin loppuun ruusun kuvan. Kuvittelin että poistamalla kuvan linkkikin poistuisi, mutta mitä vielä. Sen tilalle oli tupsahtanut toinen, blogijuttuni yläreunassa ollut tunnuskuva, kukka tai maisema, en muista. Koska en todellakaan ollut tarkoittanut tarinaani millekään lääketieteelliselle sivustolle, poistin koko jutun ja samalla kaihileikkauskuvastosta poistui myös linkkiyhteys blogiini. (Ellei ole ilmestynyt sinne uudestaan!)

Kun facebookissa kommentoit vaikkapa kaverisi linkittämää kansainvälistä  laulukilpailua, tarkempia tietoja ko. kilpailusta googlettamalla saatat löytää sieltä oman nimesi! Tai mainitset blogijutussasi vaikka jonkun saarnamiehen nimen, kas vaan, kyseisen henkilön googlesivustoilla on linkkiyhteys blogiisi, vaikket olisi kertonut siinä hänestä nimeä enempää. Kun taas jokin toinen nimi ei linkitä blogiyhteyttäsi asianomaisen henkilön tietoihin vaikka olisit kirjoittanut hänestä mitä. Moni kertookin blogissaan tarinoita ainoastaan kuvien, musiikin, videoiden välityksellä. Itse riennän lukemaan jokaisen blogilistalle ilmestyneen kirjoitetun tarinan, harmi vain että niitä ilmestyy yhä harvemmin, jotkut ovat lopettaneet bloggaamisen kokonaan tai toivottavasti ovat vain tauolla.

Ei enempää tällä kertaa, vaikka haasteellisia asioita tapahtuu  päivittäin, ehkä ei kuitenkaan mitään niin haastavaa, että siitä  juuri nyt olisi jutun aiheeksi. Sää on muuttunut haasteellisen syksyiseksi, nautitaan siitä!

8 kommenttia:

 1. Huomenta.
  Sanos muuta!
  Tänäpäivänä, kaikki kun on juuri niiiin haasteellista ja upeaa ja kaikki on myös täynnä tennäistä oman itsensä kehumista ja erilaisia saavutuksia ja sporttisuutta että yököttää.

  Kuitenkin kaikille täytyy selittää, asia kuin asia, niin kuin vähäjärkisille.
  Lisäks ollaan niin nättinokkaisia, herkkiä ja terapian tarpeessa, että.

  Kyllä tämä ihmisten käytös on useimmiten epätodellisempaa kuin realista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ilmaisu tuo "nättinokkaisia!" Ehkä "haasteellinen" on kuitenkin toiveikkaampi ilmaisu kuin "hankala" tai "vaikea." Näyttelijätär kertoi lehtihaastattelussa olevansa miesystävälleen haasteellinen kumppani, se kuulosti sallivammalta, mielenkiintoisemmalta kuin jos hän olisi kertonut olevansa oikukas tai vaativa.

   Ja joku toinen saattaa olla ainoastaan hyvillään siitä, että google linkittää hänen blogijuttunsa varsin mielivaltaisesti, mainostahan se vaan on ja saattaa poikia jopa lisää lukijoita. Mutta jos on kasvanut "mikähän tuokin luulee olevansa" ilmapiirissä, kokee sen kiusallisena. Jos olisin tiennyt kaihileikkauskuvaukseni linkittyvän lääketieteelliselle sivuostolle, olisin kirjoittanut sen hiukan toisin.
   Terveen itsetunnon ja itsensä kehumisen raja lienee hyvin haasteellinen sekin.

   Poista
 2. Onnitteluni uusista laseista uusissa silmissä! Olet varmaan jo kotiutunut niihin, olet tyylikäs ja näet maailman raikkaana.

  Ihmeellistä on tämä tietsikkaelämä, jutut katoaa, siirtyy tms ihan omaan tahtiinsa. Itsellänikin kaatui kone kesken Händelin youtube-kuuntelun. Oli pakko ottaa töpseli irti ja antaa koneen jäähtyä. Multa on kadonnut esim 3kk päiväkirja ties minne. Hyi! Tai sitten en vaan hallitse toimintoja.
  Mukavaa, että päivä paistaa vaihteeksi myrskymäisen kelin jälkeen ja olkoon mielikin valoisa. Kissa nostaa itse häntänsä, kyllä mekin se voidaan tehdä hyvällä omallatunnolla.
  Älä unohda käsineitä ulosmennessä, minä tein sen, ja näpit jäätyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylikkyydestä en tiedä, mutta uusi terävä näkö ja lasit tuntuvat hyviltä. Joo, tietska on todella haasteellinen! Juttu jämähtää ruutuun kuten äskenkin tämä sivusto. Ehdin juoda kahvit odotellessani. Päiväkirjaa kirjoitan käsin. Ja luen paperilehtiä ja kirjoja. Eilen paistoi aurinko, nyt näyttää niin kostealta että lenkille lähtö jäänee tuonnemmaksi. Käsineet käteen, pipo korville ja itsetunto korkealle! Olemme sen arvoisia... hih!

   Poista
 3. Uudet tavarat tuntuvat usein vieraalta, mutta useimmiten tottuu niihin tavalla tai toisella. Ulkonäöstä olemme varmasti kaikki sitä mieltä, ettemme koskaan ole samaa mieltä! En usko, että vastaantulija pyörtyisi kadulla silmälasejasi takia, mutta mikäli lähdet ulos ilman vaatteita, tilanne voi olla toisenlainen. ;)

  Kun avaan muiden blogit, minulle myydään vaikka mitään. En tiedä mistä kaikki mainossivut ilmestyvät. Kun etsin majoituspaikkoja netistä, sähköpostiini ilmestyy yhtäkkiä kaikenlaisia tarjouksia.

  Emme tiedä missä kaikkialla blogitekstimme liikkuvat. Mietin miksi joskus on paljon lukijoita, joskus vähän. Sen olen huomannut, että kun tekstejä kommentoidaan, lukijoiden määrä kasvaa. Miksi? Lukija ei voi tietää etukäteen, onko blogiteksti kommentoitu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan, isompaa lapsenlasta lukuun ottamatta, ei ole edes huomannut lasejani! Lähipiiristäni toiset eivät ole vielä näitä nähneetkään.

   Olisiko eräs syy kommentoitujen tekstien suurempiin lukijamääriin se, että kommenttien kirjoittajat saattavat myöhemmin käydä kurkkaamassa, mitä heille on vastattu ja mitä muut ovat mahdollisesti kommentoineet ja näin lukijamäärään napsahtaa joka kerran yksi lisää?

   Sen olen vanhempia blogitekstejäni selatessa huomannut, että vuosia sitten kirjoitetuille jutuillekin on saattanut tulla lisää lukijoita ja että lukijamäärät eri tarinoiden kohdalla vaihtelevat melkoisesti eikä se aina välttämättä johdu siitä, onko otsikko vetävän tuntuinen vai ei.

   Poista
 4. Onnea uusille laseille !
  Oletko huomannut, että usein silmälasit istuu niin hyvin joillakin, ettei niitä aina edes havaitse. Eli nyt jos kukaan ei ole sanonut mitään sinun uusista laseistasi, niin he eivät ole niitä nähneet, kun ne sopivat sinulle niin hyvin :) Välillä näkee lasien kävelevän ainakin 20 cm kasvojen edellä, eli ne melkein tyrmäävät, eikä se ole hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Juuri kukaan ei todellakaan ole kommentoinut enkä itsekään enää ajattele koko laseja. Aikaisemmat lasini ovat olleet kapeampimallisia, nämä ovat korkeahkot, syy miks ensin oudoksuin näitä. Mutta tietskalla kirjoittaessa nämä ovat paremmat, on ikään kuin laajempi näkökenttä. Olin aikonut hankkia näyttävät tummat kehykset, näiden yläreuna on punaruskea, jossakin valaistuksessa lila, alhaalla ohut kullanvärinen reunus.

   Poista