torstai 6. syyskuuta 2012

Oi, se alkoi taas!

Missä muualla voi kohdata yhtä suuria tunteita, iloa, surua, onnea ja onnettomuutta, rehellisyyttä ja selkään puukotusta, äkkinäisiä draaman käänteitä ja puuduttavaa pitkäveteisyyttä, poikkinaintia, siveyttä ja sukurutsausta? Missä muualla voi seurata upporikkaiden luxus-elämää, äitiä, joka keinoja kaihtamatta seuhtoo lastensa asioissa, erottaa entisiä ja järjestää uusia avioliittoja? Missä alta aika yksikön pistetään pystyyn häät, jotka suvun matriarkka yhtä äkkinäisesti keskeyttää, mutta saakin huomata laskelmiensa pettäneen kun sulho ei suostukaan palaamaan takaisin alttarille, vaan ruusun terälehtiä puutarhan puroon sirotellen saapuu rannalla eron kyyneleitä itkevän entisen siippansa luokse! Ja - ties jo kuinka monennen kerran - he vannovat viettävänsä yhteisen vanhuuden, johon onneksi on vielä aikaa. Sitä ennen heillä olisi kiihkeän rakkauden ja kyltymättömän intohimon täyttämä onnen ihana aika! Ja ruoho viheriöi, ruusut tuoksuvat ja puutarhan puro jatkaa solinaansa eikä särön säröä missään. Vaan, kuinkas sitten taas käykään...

Voi ei! Toinenkin jakso loppui, pakko sulkea telkkari tai katsella ykkös- kanavalta tylsääkin tylsempiä iltakuuden uutisia, jotka ennustavat sateista ja kylmää viikonloppua. Miksi ihmeessä Kauniita ja rohkeita ei esitetä kuin arki-iltaisin?

6 kommenttia:

 1. Aikoinaan, olisiko jo parikymmentä vuotta sitten itsekin tiiviisti ja hartaasti seurasin Kauniita ja rohkeita-saippuasarjaa. Kiinnostus sarjaan myöhemmin hiipui, kun tilan täytti jotkut muut asiat. Kaunista miljöötä ja kauniita, laitettuja ihmisiä ja suvussa pariskunnat kiersivät milloin sukunsa toisille ja uusiakin aina joskus tuli mukaan. Miltähän sarjan ihmiset nyt näyttävät, vanhentuneet ainakin, jos samoja vielä on mukana. Nopeatempoista sanankäyttöä en muista, pikemminkin sama asia toistettiin ja se tuntui tylsältä. Ehkäpä innostun joskus katsomaan nyt syyskaudella, ties vaikka yllättyisin.

  Huomenna alkaa Seitsemäs taivas, joka on aina kiinnostanut minua. Samoin Inhimillinen tekijä, jos se nyt vielä ruutuun joskus ilmestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repliikeissä ei todellakaan ole hurraamista, mutta juonen käänteet käsikirjoittajat tuntuvat hallitsevan, tai no, siitäkin voinee olla monta mieltä. Joskus tuntuu että tarina ei ole edennyt mihinkään vaikka yhden viikon jakson ovat jääneet katsomatta. Näyttelijät ovat vanhentuenet, kuka enemmän kuka vähemmän, mutta lapset siinä sarjassa saattavat parina iltana venähtää vauvasta kouluikään! Katsellessani poljen samalla kuntopyörää, enkä missään tapauksessa kuulu niihin, jotka puhuvat Kauniista ja rohkeista kuin sukulaisistaan ja josain lehdessä kerrottiin, että jollain on heidän kuviaankin kirjahyllyssään! Ridge ja suvun kantaäiti Stephanie ovat jättämässä sarjan, saapi nähdä mitne heidät kirjoitetaan siitä ulos.

   Seitsemäs taivas ja Inhimillinen tekijä ovat minunkin suosikkiohjelmiani, joihin kuuluu myös perjantai-iltaisin uusintana tuleva brittisarja Downton Abbey ja on niitä muitakin, Esim. viime lauantaina tuli hyvä "Kettu." Hyvin kirjoitettu juoni siinäkin. "Kaunarit" kuuluvat hömppäosastoon.

   Poista
 2. En ole kaunis enkä rohkeakaan, mutta rohkenen silti tunnustaa katsovani sarjaa. Aiemmin joskus jopa nauhoitin , jos en ollut paikalla. Nykyisin en niin fani ole. Mutta se hyvä puoli sarjassa sentään on, siinä ei tapella, eikä kiroilla, kieroillaan kylläkin. Epäjohdonmukaisuudet kiusaa, mm.ovista tullaan sisään yllättäen ilman avaimia. Mutta ne vaatteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuka tahansa voi astua ovesta sisään jopa koputtamatta. Mutta jospa siellä on talojen porteilla vartijat, jotka seulovat sisään tulijat! Tuttavistani kaksi myöntää katsovansa "kaunareita", toiset vain tuhahtelevat koko sarjalle.

   Aikomukseni oli kirjoittaa vakavammasta aiheesta, mutta kun olin päivällä ollut eläkeläisjärjestön tilaisuudessa, jonka tällä kerralla olin kokenut melkoisen masentavana kotikutoisena villasukkaviihteenä, (ei kotikutoisuudessa sinänsä mitään vikaa ole) tää pikkujuttu ryöpsähti ihan itsestään!

   Poista
 3. Silloin kun Ridge kävi Suomessa ja Sokoksella, niin Sokos oli tupaten täynnä jo klo 10,00 ja ovet täytyi sulkea. Ihmiset odottivat monta tuntia, Ridge tuli vaimonsa kanssa vasta iltapäivällä lastauslaiturin kautta......olin silloin töissä Sokoksella ja satuin näkemään heidät.
  Nykyisin ei vois vähempää kiinnostaa, on se ihmeellistä, että suuressa Amerikan maassa ei ole kuin muutama mies ja nainen joita täytyy kierrättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän Ridge on joutumassa vaihtoon kun ilmoitti jättävänsä sarjan! Miten ja milloin se sitten tapahtuukaan. Hän on näyttänytkin viime jaksoissa kovin väsähtäneeltä.

   Poista