torstai 24. toukokuuta 2012

Tuli mies...

Tuli mies. Nuorehko, salskean näköinen. Heti ovesta tultuaan hän loi nopean yleissilmäyksen läsnäolijoihin, merkitsi minut katseellaan. Minut, vaikka paikalla oli kymmenittäin minua nuorempia ja kauniimpia naisia! Määrätietoisin askelin hän käveli luokseni niin että tunsin käpertyväni kokoon pelkästä jännityksestä ja otin vaistomaisesti askeleen taakse päin. Mutta hän ei siitä välittänyt vaan ojensi kätensä ja vei minut lattialle. Osaankohan edes tanssia hänen kanssaan, ehdin ajatella ennen kuin olin jo valssin pyörteissä! Askelemme sopivat yhteen, vartalomme olivat kuin samasta puusta veistetyt, niin täydellisesti ne sulautuivat toisiinsa. Saisinpa tanssia hänen kanssaan koko illan, toivoin. Ja minä sain! Mies ei edes vilkaissut muita naisia. Hän kertoi etsineensä elämänsä naista pitkään ja heti ovella, luotuaan ensi silmäyksen minuun oli tiennyt, että tuossa, tuossa hän on! Minä, joka olin melkoisesti vanhempi häntä! Mutta aivan kuin arvaten ajatukseni hän kertoi aina olleensa kiinnostunut itseään vanhemmista naisista. Ja minä itseäni nuoremmista miehistä, ajattelin mutta en sanonut. Oli itsestään selvää että lähtisimme yhdessä pois, oli itsestään selvää että menisimme jomman kumman luo, oli itsestään selvää että... Mutta kesken juhlatilaisuuden ei olisi ollut sopivaa lähteä, niinpä me tanssimme tanssimme, liitelimme lattialla niin että toiset katsoivat sitä menoa, jotkut ihaillen, jotkut kateudesta keltaisina. Mietin, kenen kutsumana mies oli mahtanut tulla? Kävellyt kadulta juhlahuoneiston avoimesta ovesta sisään ja suoraa päätä minun luokseni! Kiihkeän tulisen tangon päätteeksi hän kumartuu puoleeni, huulemme ovat kohtaamaisillaan kun...

Suonenveto saamari! Parahdin tuskasta, vääntäydyin sängyn laidalle istumaan, painoin jalkaterää lattiaan, työnsin yöpöydällä olevasta purkista merisuolarakeita kielen alle, vedin villasukat jalkaani. Vähitellen pohjelihas alkoi pehmetä, kipu laantua. Että mistä nämä lähes joka öiset suonenvetokohtaukset johtuvat? Korkeakorkoisista kengistä, joku on sanonut. Mutta enhän minä ole käyttänyt korkkareita aikoihin. Elleivät ne sitten johdukin siitä että vuosikymmenten korkeilla koroilla kopsuttelun jälkeen jalat vieroksuvatkin matalakantaisia. Vai olisiko kyse paljon puhutusta feng shui-ilmiöstä? Siitä että nukkumahuoneeni on väärässä paikassa tai ainakin sänky on väärällä puolella huonetta? Viimeksi kun annoin makuuhuoneen vappuvieraan käyttöön ja nukuin olohuoneen sohvalla, suonenvetoa ei ollut yhtenäkään yönä. Mutta kun auki vedetty sohva täyttää puolet huoneen lattiasta, jatkuvasti en halua siellä nukkua. No, oli miten oli, nyt tilanne oli taas voitettu ja koska kello oli vasta viisi aamulla, päätin yrittää jatkaa nukkumista, vaikka ihana uneni tuskin enää jatkuisi. Voi itku. Turhaan yritin tavoitella unen tunnelmaa, se oli hiipunut kuin hiillos nuotiolla. En saanut enää palautettua edes miehen ulkonäköä mieleeni, en muistanut mistä kaikesta olimme puhuneet, mennyttä mennyttä kaikki! Sama riipaiseva tunne kuin joskus vanhoja valokuvia katsellessa.

Eräitä vanhoja valokuvia etsiessäni käteni osuu kirjoituspöydän kaapin perällä olevaan, punaisella kapealla silkkinauhalla sidottuun paksuun kirjenippuun. Omista vastauskirjeistäni ottamani kopiot ovat isossa ruskeassa kirjekuoressa. Jonakin päivänä luen ne läpi, elän sen tarinan uudestaan. Mutta sen aika ei ole nyt, varsinkin kun tarina jatkuu (silloin tällöin vaihdettujen sähköpostiviestien muodossa) yhä. Nyt lähden kauppaan, saan illalla rakkaan nuoren ruokavieraan.

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista!

  Feng-shui se on! Sama juttu minulla tai oikeastaan niin, että kun nukun yksin, krampit toistuvat, mutta jos joku nukkuu vierellä, ei krampeista ole tietoakaan - Luojan kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kai yrittää löytää joku vierellä nukkuja minunkin... Joitakin viikkoja sitten Anna-lehdessä (olen antanut lehden pois, joten en muista numeroa) oli mielenkiintoinen juttu feng-shuista.

   Poista
 2. Hyvä Petriina. :DD Sää osaat kerronnan kiehtovuudet.
  Ihan kiva herätys. Eikö.

  Muistelen joskus pienellä kaihollakin erästä tilannetta, jossa avuliaana ja uteliiana ihmisenä olin polvistunut toisen, makaavassa asennossa olevan henkilön puoleen.

  Harvoin tälläinen tilanne, eteeni kuin sattuman säälistä kohdalleni osuu, ja sitten..
  ..kesken kaiken, vasemman jalan helvetilinen kramppaaminen aiheutti samankaltaisen, harmittavan kutkuttavan elämyksen, josta ainakaan toinen läsnäolijoista ei suuremmin ilahtunut.

  Eikä valitettavasti ees oo jääny yhteen kertaan, tuon vasemman reiden tai pohkeen osalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Max! Kaiken maailman jonnin joutavista unista voi herätäkin vaikka suonenvetoon, mutta tuosta se oli kyllä liian julmaa! Olin pettynyt ja vihainen. Suonenveto, niskan asentohuimaus ja jos ei niitä niin sydämen rytmihäriö on kyllä kiusallinen keskeytys oikean elämän tilanteissakin...

   Poista
 3. Ihana uni, kun se vielä niin todelta tuntuu. Hienoa, kun edes tuommoisia unia näkee. Krampit tulee varmaan kylmästä ja pitkäkestoisesta kävelystä tai jos liikaa venyttelee herätessään. Ainaskin mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisia näin romanttiset unet ovat ja sen vuoksi suututtikin herätä siitä noin brutaalilla tavalla! Suonenvetoon on olemassa lääkkeitäkin, mutta olen kuullut että eivät nekään aina auta.

   Poista
 4. Ihana juttu ja niin tuttua Petriina:) Magnesiumin ja suolan puute voi aiheuttaa näitä krappeja, tosi keljuja ovat kun tulevat aina yöllä ja ne korkkarit tosiaankin.. niitä en ole ajatellutkaan? Mutta liiallinen kalkki aiheuttaa ehkä myös, itse osteoporoosipelossa syön sitä säkkitolkulla. Keväthän on muutenkin kalkituksen aikaa niin pellolla kuin emännällikin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juon maitoa litrakaupalla, syön juustoa ja monivitamiinipillereitä, joissa on myös kalkkia, tulee popsittua että jospa se niistä sitten johtuukin. Tosin sen jälkeen kun kirjoitin tään jutun, suurempia kramppeja ei ole ollut, ellei ensi yönä sitten...

   Poista