tiistai 17. huhtikuuta 2012

Palaneen käryä

Eilen olin vähällä polttaa kotini. Silmäilin päivällä kirjastosta mukaani tarttunutta teosta, katselin toisella silmällä tv:n viidakkoperhettä, unohduin seuraamaan nuoren naisen pakoa leijonien kynsistä kun tunsin nenässäni voimakkaan ruoan hajun.Yläkerran naapurissako käristetään kastiketta?

Ei, vaan käry tuli omasta keittiöstäni! Olin laittanut hellan päälle, nokareen voita paistinpannulle, ottanut kananmunakotelon pöydälle ja ilmeisesti aikonut vain piipahtaa toimittamassa jonkin asian olkkarin puolella. Ihme että palovaroitin ei reagoinut mustuneen rasvan käryyn. On kai vaihdettava patteri ja samalla öljyttävä omat hoksottimeni.

Tätä ei voitane laskea ikääntymisen piikkiin, sillä vastaavaa on tapahtunut ennenkin. Aikoinaan avioeroni jälkeen kun oli haaveissa löytää uusi kumppani, muuan harrastuspiirissä tapaamani mies tuntui niin mukavalta että kutsuin hänet eräiden tekosyiden varjolla kahville kotiini. Kävi ilmi että hän oli onnettomasta avioliitosta onnettomaan avoliittoon päätynyt ikuinen onnen etsijä, jolla oli tarve kertoa elämäntarinaansa niin että minun elämäni tarinalle ei aikaa ja kiinnostusta riittänyt lainkaan. Sen verran hänen tapaamisensa kuitenkin vaikutti että unohdin tyhjän paistokasarin kuumalle hellalle niin että kasarin kannesta jäi vain nuppi käteeni. Seuraava kumppaniehdokas oli kapakassa kohtaamani rehdin tuntuinen ammattimies, joka viikonloput voiteli viinalla itseään. Siinä ei tainnut kärähtää muuta kuin hiukan sydämen syrjää, joka sekin parani pian, mutta sitä seuraavan, toisella paikkakunnalla asuneen herrahenkilön kanssa olin vähällä polttaa siipeni. Poltinkin. Sen jälkeen olen keskittynyt polttelemaan pääasiassa tuikkukynttilöitä, mitä nyt eilen oli vähällä roihahtaa koko koti. Onni onnettomuudessa oli että en ollut lähtenyt viemään roskia ulos ja unohtunut lörpöttelemään jonkun naapurin kanssa. Mutta nyt on huusholli tuuletettu, munat paistettu ja syöty ja voin suunnata uusiin seikkailuihin, mikä tänä päivänä tarkoittaa lähikaupassa käyntiä.

Parin kilon painonpudotus tähtäimessä aion ostaa vain jotain kevyttä syötävää. Viikonlopun juhlien jälkeen voi sitten taas vähän aikaa syödä tuhdimmin. Juhlapusero on jo katsottuna. Metallinhohtoinen rusehtava, valmiiksi rypistyneen näköinen röyhelökauluksinen kietaisujuttu, jonka hihat levenevät kyynärpäistä alas päin, kaunis, vaikka sen itse sanonkin. Ja itsehän se on sanottava, sillä harvoinpa toiset naiset saavat sellaista sanotuksi eivätkä miehet rohkene. Mutta alapuoli on vielä avoin. Jos kyseessä olisi iltatilaisuus, ilman muuta pitkä musta halkiohame, mutta iltapäivällä oppilaitoksen juhlasalissa pidettävään tilaisuuteen parempi vaihtoehto lienee mustat pitkät housut, varsinkin kun joudun kävelemään melkoisen matkan bussipysäkiltä juhlapaikalle. Polvipituinen kapea musta hame vaatisi nimittäin korkeakorkoiset avokkaat, mutta koukkuvarpaani viihtyy paremmin matalahkokorkoisissa. Että voi tätä naisen elämää! Parasta laatua olevat mustat pitkikseni ovat kuitenkin liian kapeat em. puseron kumppaniksi, joten pesin toiseksi parhaat leveämpilahkeiset ja kun prässään niiden prässit näkymättömiin, ne saavat kelvata. Harkitsin kyllä uusien juhlahousujen ostamista, mutta muistin tyttäreni kehotuksen käyttää entisiä vaatteita, joita minulla on kuulemma kaapit täynnä ja joista monet ovat ehkä vain kerran käytettyjä, hinnakkaita pukimia. Hiuksista ei tällä kerralla liene ongelmaa kunhan vain pidän ne pesemättöminä juhlapäivään asti, ettei pari viikkoa sitten sävytetty lempeä hiekka ennen aikojaan hulahda hiirenharmaaksi.

4 kommenttia:

 1. Voi meiän kanssa! tuttua juttua, monta paistinpannua on kärsinyt myös unohduksistani. Miehet ei ole olleet kertaakaan syynä. Se se moneilu teettää, usea asia kerralla menossa.

  Mehevästi kerroit, ja nyt syöt vain pikkuisen, että juhlassa olet sitten niiiin hyvän näköinen, että jos vaikka uusi 'käryttäjä' osuisi kohdalle;) Hyvää juhlaa toivottelen.

  Sataa, ei haittaa, pysytäänhän tuoreempina, eikösvaan !

  VastaaPoista
 2. Sitä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista itse kullekin. Aina välillä joutuu tarkistelemaan tekemisiään.

  Mukavaa juhlaa sinulle kuin myös kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Anjuusa ja Marizan! "Moneilu", hyvä termi! Oliskohan se "ykseilyä" kun päättää keskittyä vain hellaan sen jälkeen kun on laittanut sen päälle? Tarinoissa tulee kärjistettyä eli kyllä me naisetkin sanomme toisillemme kohteliaisuuksia vaatteista yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moneilu ei ole mun keksimä sanonta, esiintynyt kasassa.
   Tuohon kohteliaisuuteen sanoisin,ettei se välttämättä ole sitä, että tykkää jostain . Jos sanot'ihan kiva' ,voi tarkoittaa että aika kamala, mutta et kehtaa sanoa suoraan.Luotettava ystävä sanoo , sopiiko vai ei, myyjien tarkoitus on saada myytyä, on hyvännäköinen tai ei.
   Tapakohteliaisuus on hyvä asia, liehittely ja mairittelu vieroksuttaa ainakin minua.

   Kyllä ykseily hellan kanssa on todella suotavaa;)))

   Jatketaan kesänodottelua!

   Poista