maanantai 5. maaliskuuta 2012

Lottovoitto


Olen viettänyt koko tämän kauniin talvipäivän sisätiloissa, pessyt koneellisen pyykkiä, viimeistellyt lapsenlapsen villapaidan ja rahdannut eteisen komeroiden rättikasoja parvekkeelle tuulettumaan ja takaisin. Enkä edes yhtä ainutta muotopuoleksi venynyttä virttyneen näköistä lumppua, teepaitaa tai muuta raatsinut heittää pois tälläkään kertaa, vaan viikkasin kauniisiin pinoihin hyllyille takaisin, kun koskaan ei tiedä, mitä milloinkin sattuu tarvitsemaan...

Oli aikomus juoda päiväkahvitkin parvekkeella, mutta on vielä hiukka liian kylmää. Ja pakkasta luvattu koko viikoksi, joten jäälohkareiden, sekä katolta tippuvien että kadulle kivettyneiden kokkareiden sulamisesta ei tietoakaan! Etu- ja takapihan ulko-ovissa on jo muutaman päivän ollut lappu, jossa kehotetaan varomaan katolta tippuvaa lunta ja jäätä, välttämään kulkemista seinien vieritse. Eilen etupihalle, parvekkeeni kohdalle oli pudota jysähtänytkin miehen pään kokoinen jäänmurikka ja kun kotikadulle johtava loivarinteinen pihatiekin oli kova ja kiiltävä kuin luistinrata, päätin pysyä kotona kun ei kerran ole pakko lähteä mihinkään. Mutta huomenna on.

Sukulaismies nimittäin kertoi, että lottovoittojen jakopäivä on tiistaisin. Olen silloin tällöin lotonnut pari ruutua, miettinyt pääni ympäri, että mitä ihmettä teen, jos jäälohkareen sijaan jättipotti lotosta jysähtääkin kohdalleni. Verovapaan summan antaisin tietenkin koko suvulle ensimmäiseksi, mutta entä sitten? Viihdyn nykyisessä kodissani, joten olisi rasittavaa alkaa hankkia jotain tasokkaampaa pytinkiä. Tässä voisi tietysti teettää keittiöremontin ja laitattaa lattiat uusiksi, mutta sitä sotkua mikä siitäkin seuraisi! Entä jos lahjoittaisin lapsille autoja ja asuntoja, miten paljon he joutuisivat maksamaan niistä veroa jne. Aikoinaan pankissa töissä ollessani meitä tietenkin ohjeistettiin ryöstäjän, mutta myös lottovoittajan tai muuten äkkirikastuneen kohtaamisessa. Mahdollista loton pääpotin voittajaa olisi kehotettu ensi alkuun tallettamaan koko summa ihan tavalliselle karttuvalle talletustilille, toiselle, automaattikortilliselle tilille sen verran, mitä lähipäivinä arvelee tarvitsevansa. Sitten voisi kaikessa rauhassa miettiä, miten ja millaisiin kohteisiin rahojaan aikoo sijoittaa. Millaisia ohjeita pankista tänä päivänä annettaisiin ja onko karttuvaa talletustiliä enää olemassakaan, en tiedä. Sukulaismies kertoi ratkaisseensa perintövero-ongelman tekemällä sekä omalle että poikansa nimelle samanlaiset lottorivit! No, minä huokaisin lauantai-iltaisin sekä pettymyksestä että helpotuksesta kun toisella rivillä ei ollut yhtään oikein, toisella yksi tai kaksi. Niinpä en viime lauantaina, jolloin viiden viikon lottoni päättyisi enkä uutta aikoisi tehdä, viitsinyt edes kaivaa kuponkia esiin ennen kuin arvonnan jälkeen.

Mitä ihmettä? Neljä oikein! Odotin malttamattomana voitonjaon ilmestymistä tekstitelevisioon. Elämäni ensimmäinen lottovoitto: 11 euroa, neljäkymmentä senttiä. Jos vaikka toinen lisänumero olisi vielä ollut oikein, summa olisi ollut jo toista sataa euroa jne. Ai että mitäkö tuolla voitollani teen? Uuden viiden viikon loton tietenkin, neljäkymmentä senttiä jää vielä muuhun tarkoitukseen. Ja hetki sitten säätiedotuksessa luvattiin ensi viikolle lämpöasteita, joten eiköhän jäätilannekin ala pikkuhiljaa helpottaa.

14 kommenttia:

 1. Hahaa, laskuvirhe! Pankkitoimihenkilölle... "Joo, mut sähän ootkin entinen", sanoisi poikani. Yksi euro ja neljä kymmentä senttiähän minulle jää, en nimittäin laita jokeria.

  VastaaPoista
 2. Heh, heh, petriina tekevälle sattuu, tämä oli huijausta koko otsikko, minunkin pitäisi huijata eikä aina kirjoittaa otsikon mukaan.. Onneksi olkoon nyt kuitenkin, odotin kyllä ehkä vähän isompaa posausta Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto kuin voitto! Jos olisin saanut isomman posauksen, olisin ollut ihan hiljaa ja näytellyt köyhää. Nyt ei tarvitse edes näytellä!

   Poista
 3. Se on jo lottovoitto kun on syntynyt pohjoismaissa!!!

  VastaaPoista
 4. Minä olen voiton puolella, en ole lotonnut varmaankaan 10 vuoteen,pelihimo puuttuu kokonaan:) Siitähän kertyisi jo aikalailla, jos viikottain vaikkapa 2 riviä olis pannu likoon jokereineen. Mutta 1 nro oikein ei kiinnosta.

  Siivouksenikin on samanlaista tavaran siirtämistä pikkuisen, vaikeaa on laittaa pois kokonaan. Vanha orava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään lotonnut vuosiin ennen kuin nyt taas innostuin kun sukulaimies kertoi voittaneensa 40 euroa!

   Olen muuten yrittänyt parikin kertaa kommentoida sun blogisi vanhaa valokuvaa ja tekstiäsi sen alla, mutta en ole onnistunut kun ruksori ei ole ilmestynyt lainkaan siihen kohtaan, johon pitäisi kirjoittaa ne sanatunnisteet.

   Poista
  2. Tämä on tarkistus, että onko sulla sanavahvistuksia, meillähän on erilaiset nämä sivut.
   Katotaan!

   Poista
  3. EI ollut mitään, tuli ihan helposti ja heti .Eikun Onnea vaan ja suuria rahoja toivotellen:)

   Poista
 5. Hih.. mie sain kokonaisen euron! Ei sillä kovin pitkää matkaa tehdä. Pitäisi nimittäin saada rahat kasaan Pariisin matkaa varten.. pahalta näyttää, ei taida ainakaan lottoamalla onnistua.

  Pitänee kaivella niitä pohjimmaisia ja sehän on kyllä helppo nakki, on niin ohkanen tuo pino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistui mieleeni muuan tuttu nainen, jonka eräänä kesänä sattumalta tapasin bussissa hautausmaalta tullessani. Hän kertoi ottaneensa kymppitonnin pankkilainan (tuolloin elettiin vielä markkakautta) ja lähtevänsä Pariisiin! Ajattelin, taisin sanoakin hänelle: noin pitää ihmisen osata elää! Kovin ohut on omakin pinoni, lasteni kauhuksi kutsun niitä arkkurahoikseni... Mutta nyt on uusi viiden viikon lotto vetämässä.

   Poista
 6. Minulla on yksi ikilottorivi voimassa niin kauan kuin on rahaa Veikkauksen tilillä. Tulee sen verran pikkuvoittoja, että aina vaan jatkuu. Syksyllä tuli useampi 27 ja 12 euron voitto, ja yhden euron voittoja tulee silloin tällöin.

  Kun saisikin jättipotin, ei olisi taloudellisia ongemia. Eikä haittais yhtään vaikka tulisi vaikkapa kymmenen miljoonaa! Tai vaikka vain tonni tai satanen, kaikki kotiinpäin! Minäkin olen entinen pankkineiti.

  Pitäisköhän laittaa Vikinglotto?

  VastaaPoista
 7. Ai niin, semmosen Veikkauksen tilinhän voisi avata niitä tulevia voittoja ajatellen! En nyt kuitenkaan vielä, yritän nimittäin pysytellä tässä 2 ruutua per viikko systeemissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos on Veikkauksen asiakaskortti, silloin käsittääkseni on tilikin, ja voi aina netin kautta veikata kun kirjautuu sisälle, ja siirtää rahaakin sinne tilille tai sieltä tililtä tavalliselle pankkitilille.

   Minulla on ollut sellainen systeemi vuosikausia, kun en muuten koskaan muistaisi lotota, ja sieltä tulee huomautuskin sähköpostiin, jos tili on mennyt määrätyn rajan alle. Yhden rivin ikilotto toimii hyvin sillä tavalla.

   Hyvää torstaita!

   Poista